Nyhetsarkiv

 • Sportsbransjen sakker akterut som sponsor
  Publisert: 12.01.2015 Forfatter: Morten Dahl

  Sportsbransjen er ikke lenger den neststørste sponsoren til norsk idrett. Både bygg- og anleggsbransjen og bank-/finans- og forsikringsbransjen yter mer i sponsorpenger til idretten enn vår egen bransje. Totalt utgjorde det norske sponsormarkedet 4,1 milliarder kroner i 2013.

  Les saken
 • 115 konkurser siste tre år
  Publisert: 12.01.2015 Forfatter: Tore Kvarud

  Sterk konkurranse fra store sportsvarehus og internett gjør at mange sportsbutikker sliter. I løpet av de tre siste årene har rundt 115 sportsbutikker gått konkurs. I 2014 har det vært åpnet konkurs i 36 sportsbutikker når 15 dager av året gjenstår. Halvparten av disse har vært tilknyttet en kjede.

  Les saken
 • Torshov Sport er blitt en stor-aktør i bransjen
  Publisert: 12.01.2015 Forfatter: Morten Dahl

  Med en omsetning på om lag 170 millioner kroner, godt mer enn 100 ansatte og 14 butikker spredd over det ganske land er Torshov Sport i ferd med å bli en solid aktør på egne bein. Men Torshov Sport er fortsatt med i Stadion-kjeden.

  Les saken
 • Klar nedgang i antall utstillere på Norspomessen
  Publisert: 12.01.2015 Forfatter: Mortn Dahl

  Man må flere år tilbake for å finne et så lavt antall utstillerareal som på Norspomessen i januar. – Det er ingen krise for messen, men vi ser en strukturendring i bransjen som påvirker utviklingen av messen, sier kommersiell leder i Sportsbransjen AS, Ole Petter Bratlie.

  Les saken
 • Sender 80 ansatte på skitest førstkommende helg
  Publisert: 08.01.2015 Forfatter: Karen Cecilie Heldal

  MX Sport sender hvert år sine ansatte på skitest i Myrkdalen i begynnelsen av desember. Men i påvente av snø og sesongåpning er skitesten utsatt til 10. – 11. januar. Førstkommende helg er det klart for MX Sports skitest, som også er skimesse for kundene.

  Les saken
 • Møt SPORT på Norspomessen
  Publisert: 08.01.2015 Forfatter: Morten Dahl

  Årets Norspo vintermesse nærmer seg med stormskritt. Ta kontakt med SPORT på forhånd.

  Les saken
 • Vil ha flere til å sykle i Danmark
  Publisert: 08.01.2015 Forfatter: Morten Dahl

  Det er ikke bare i Norge man sliter med å øke andelen som sykler. Til tross for relativt store investeringer fra danske myndigheter er det ikke fler sykler som selges nå enn for få år siden.

  Les saken
 • Swix til topps for første gang
  Publisert: 15.12.2014 Forfatter: Morten Dahl

  Helt siden han tok over sjefjobben i Swix Sport for seks år siden, har administrerende direktør Ulf Bjerknes hatt som mål å bli beste leverandør i sportsbransjen. Nå topper han Leverandørtesten for første gang.

  Les saken
 • Gore med nok en nyvinning
  Publisert: 15.12.2014 Forfatter: Morten Dahl

  Gore lanserer nå en helt ny membran kalt C-Knit Backer Technology, som gjør plaggene ennå lettere og med bedre ventileringsegenskaper enn tidligere generasjons produkter. Membranen passer svært godt for vandrere, trekkere og frikjørere.

  Les saken
 • Miljøbevisst gigant satser i nye segment
  Publisert: 15.12.2014 Forfatter: Morten Dahl

  To tredeler av The North Faces omsetning skjer i USA. –Vi ønsker å øke i Europa, sier The North Face-sjefen Todd Spaletto. The North Face (TNF) flyttet våren 2012 inn i et flunkende nytt hovedkontor ved San Francisco der miljø står i fokus.

  Les saken
 • Ga bort sportsutstyr for en halv million kroner
  Publisert: 12.12.2014 Forfatter: Morten Dahl

  Det var rene 17.mai-stemningen da Tolga Idrettslag mottok sportsutstyrsgaver for en halv million kroner i det nye hoppanlegget på Tolga torsdag kveld.

  Les saken
 • Rottefella sponser verdens mest kjente langløpscup
  Publisert: 12.12.2014 Forfatter: SPORT

  Rottefella og Swix Ski Classics har inngått en avtale som gjør Rottefella til en av hovedsponsorene den kommende sesongen.

  Les saken
 • En veistump til besvær
  Publisert: 11.12.2014 Forfatter: Morten Dahl

  Swix-sjef Ulf Bjerknes øyner nytt håp etter at ordføreren i Lillehammer åpnet for ny saksbehandling i krangelen om navnet på den nye adkomstveien til det nye Swix-senteret. Bjerknes har kjempet med nebb og klør for at den korte veistumpen inn til det nye bygget skal hete Blåswixvegen.

  Les saken
 • Unik fotoserie fra ASICS
  Publisert: 11.12.2014 Forfatter: SPORT

  ASICS har publisert en egen fotoserie for å vise frem den nye kolleksjonen løpeklær, vår/sommer 2015. Klærne er designet for å holde løperen avkjølt, selv under svært varme forhold.

  Les saken
 • Tecnica selger Dolomite
  Publisert: 11.12.2014 Forfatter: Morten Dahl

  Tecnica-gruppen kommer til å selge Dolomite til et amerikansk investeringsfond. Prisen vil være 6,7 millioner Euro pluss verdier i lagerbeholdning osv.

  Les saken
 • Morsomt utvidet Swix-julebord
  Publisert: 08.12.2014 Forfatter: Morten Dahl

  Swix Sport inviterte fredag 5. desember til et «utvidet julebord» på Lillehammer. Leverandøren hadde leid Brenneriet nattklubb, som også er kjent som Flamingo Club fra TV-serien «Lillyhammer».

  Les saken
 • MX Sport sender 80 ansatte på skitest
  Publisert: 08.12.2014

  MX Sport sender hvert år sine ansatte på skitest i Myrkdalen i begynnelsen av desember. Men i påvente av snø og sesongåpning er skitesten utsatt til 10. – 11. januar. Da har MX Sport også skimesse for kundene.

  Les saken
 • Johan Ekeroth ny adm. dir. i Didriksons
  Publisert: 04.12.2014 Forfatter: SPORT

  Johan Ekeroth blir fra 1. januar 2015 ny administrerende direktør i sportsmoteselskapet Didriksons, med hovedkvarter i Borås i Sverige og Gjøvik i Norge.

  Les saken
 • Mylna satser på sportsernæring
  Publisert: 04.12.2014 Forfatter: SPORT

  Mylna har inngått avtale med Sponser om distribusjon og markedsføring i Norden. Ernæringsfysiolog og en av Norges beste kvinnelige maratonløpere, Tone Ilstad Hjalmarsen, er ansatt som produktkoordinator.

  Les saken
 • Toppløpere velger Johaug
  Publisert: 04.12.2014 Forfatter: SPORT

  Flere og flere kvinnelige skiutøvere i verdenstoppen velger å gå med Johaug®-hansker i skisporet. Blant annet bruker halve det norske langrennslandslaget de spesialsydde hanskene. Og nå har Team Johaug fått flere medlemmer.

  Les saken
 • Produktnytt-endringer
  Publisert: 04.12.2014 Forfatter: SPORT

  Fra nummer 1 2015 vil det koste penger å få produktnytt på trykk i SPORT.

  Les saken
 • Flere handler julegavene på nett
  Publisert: 28.11.2014 Forfatter: SPORT

  - Vi ser en betydelig vekst i julehandelen på nett i år. Flere og flere foretrekker å ta julegavekjøpene fra sofaen hjemme, sier Johanne Kjuus, leder Analyse og bransjeutvikling i Virke.

  Les saken
 • Odlo åpnet i Stockholm
  Publisert: 28.11.2014 Forfatter: Morten Dahl

  Odlo åpnet i midten av november en shop-in-shop-løsning i varehuset NK i Stockholm. Det er et ledd i selskapets strategi om også å etablere seg i det svenske markedet.

  Les saken
 • - Meningsløs grense på 350 kroner
  Publisert: 21.11.2014 Forfatter: Morten Dahl

  - Enigheten om en momsgrense på 350 kroner for netthandel fra utlandet fremstår som helt meningsløs politikk fra Regjeringen. Jeg finner ingen gode argumenter for å forskjellsbehandle norske og utenlandske aktører. Det sier administrerende direktør i Sportsbransjen AS, Bård Kristiansen.

  Les saken
 • 10 % økning i tredje kvartal
  Publisert: 20.11.2014 Forfatter: SPORT

  Nordmenns appetitt for sportsutstyr ser ikke ut til å avta. I tredje kvartal økte salget i sportsbransjen med 10 prosent sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor.

  Les saken