Nyhetsarkiv

 • Shimano ta over driften av fiskeutstyret
  Publisert: 12.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Det er antagelig ikke alle som vet at Shimano lager sportsfiskeprodukter og at det faktisk er et veletablert varemerke i den sammenhengen.

  Les saken
 • Statsbudsjettet 2020: Regjeringen fortsetter å sponse utenlandske nettselskaper
  Publisert: 07.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Utenlandske nettbutikker kan selge klær billigere i Norge enn det norske butikker kan. Det er konsekvensen av regjeringens forslag om tollfritak for utenlandske nettbutikker.

  Les saken
 • SkiStar optimistiske foran kommende vinter
  Publisert: 03.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  I dag la SkiStar frem årsrapporten sin og konsernsjefen, Mats Årjes, er fornøyd. -Vi har lagt bak oss ytterligere et bra år for virksomheten. Sammenliknet med foregående år da antall skidager økte med hele 7,5 prosent, ble det registrert 6000 færre skidager i sesongen 2018/2019. Men SkiStar er strålende fornøyde med 5,8 millioner skidager i sesongen 2018/2019.

  Les saken
 • Sjefen i Adidas er bekymret for det amerikanske markedet
  Publisert: 03.10.2019

  Sjefen for Adidas, Kasper Rorsteds største bekymring er om handelskrigen mellom USA og Kina vil bremse den kjøpesterke amerikanske forbrukeren.

  Les saken
 • Birk sport har lagt ned over halvparten av butikkene
  Publisert: 02.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Birk sport har i løpet av de siste 10 - 20 årene bygget seg opp til å bli en kjede spesialbutikker innen sykkel. Marginpresset i sportsbransjen har medført at selskapet nå kutter antall butikker.

  Les saken
 • Care of av Puma og Amazon Fashion
  Publisert: 30.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Det nye sporty motemerke Care Of, er et samarbeidsprosjekt mellom Amazon og Puma. Kolleksjonenes innhold og uttrykk er et resultat av analysert data fra kundenes vurderinger og shoppingvaner på Amazon.

  Les saken
 • Sportsutstyr, klesbutikker og fritidsbåter trekker ned salgstallene
  Publisert: 01.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Den langsiktige trenden i detaljomsetningsindeksen viser nå en jevn stigning siden starten av 2019. Men omsetningsvolumet til klesbutikker, fritidsbåter og sportsutstyr bidro til å nulle ut de positive bidragene i august.

  Les saken
 • Bergans og Spinnova vil revolusjonere tekstilindustrien
  Publisert: 30.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Bergans har inngått et langsiktig produktutviklings-samarbeid med den innovative finske fiberprodusenten, Spinnova. Samarbeidet har som mål å utvikle en ny og revolusjonerende teknologi for å fremstille tekstiler på en mer bærekraftig måte.

  Les saken
 • Stormberg mottok mangfoldspris
  Publisert: 01.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Stormberg har fått nasjonal pris for sitt arbeid med integrering og for å fremme etnisk mangfold på arbeidsplassen.

  Les saken
 • Happy Norwegian inn i Skiforbunds Skipool
  Publisert: 20.09.2019

  - Så langt har det vært et eventyr. For tre år siden satt vi på skolebenken, med ideen til et produkt, et helt nytt preppestativ for alle typer ski. Nå har vi et internasjonalt forhandlernett og er inne i Skiforbundets Skipool.

  Les saken
 • Vekst i markedet for sportsklær
  Publisert: 19.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  For første gang på flere år vokste det globale markedet for sportsbrekledning i samme tempo som markedet for sportssko. Dette viser tall for 2018, hentet inn av Sporting Goods Intelligence.

  Les saken
 • Schibsted vil gjøre netthandel enklere med Svosj
  Publisert: 18.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Schibsted lanserer nå abonnementstjenesten Svosj. Enn så lenge er lanseringen av Svosj en beta, men selskapet mener frakttjenesten vil gi en rimeligere, billigere og mer forutsigbar levering - rett hjem.

  Les saken
 • New Wave Norway og Craft på plass i nytt showrom
  Publisert: 18.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  I august flyttet de inn, nå er alt på plass i det splitter nye showrommet til storgrossisten New Wave Norway AS.

  Les saken
 • Forventer vekst for sportsbransjen i 2020
  Publisert: 17.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Vi vil antagelig få mer å handle for til neste år, viser Virkes prognoser. For dette året ser ut til å ende med en verdivekst på -1 prosent for sportsbransjen. Detaljhandelen totalt sett vil gjøre det bedre og forventes å få en vekst på 2,5 prosent i år, viser prognoser fra Virke.

  Les saken
 • Messerapport fra Eurobike 2019
  Publisert: 12.09.2019 Forfatter: Mattias Björklund, Birgitte S. Skjerven

  1400 utstillere viste sine råeste nyheter på den tre dager lange megamessen, Eurobike 2019. Her er noen highlights plukket ut av våre rullende kolleger i svenske Sportfack.

  Les saken
 • Ultimate Nordic AS kjøper We Ski AS
  Publisert: 11.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  - Dette var en mulighet som åpnet seg. Oppkjøpet vil styrke satsingen vår innen kategorien vintersport, sier Ingulf Horn, daglig leder i Ultimate Nordic. Fra 1. oktober vil We Ski inngå som et selvstendig datterselskap under Ultimate Nordic AS.

  Les saken
 • Bråstopp for nettbutikker
  Publisert: 09.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Etableringsrushet av nye nettbutikker er erstattet av en konkursbølge og resultatfall. Kundene shopper stadig mer på nettet, men for mange norske nettbutikker er utviklingen alt annet enn lukrativ. Over halvparten av netthandelsselskapene gikk med underskudd i fjor, ifølge tall fra Virke.

  Les saken
 • Dette vil de politiske partiene gjøre for folkehelsa
  Publisert: 04.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Vet du hvilket politisk parti du skal stemme på 9. september? Sportsbransjen spurte ni partier hva de vil gjøre for å fremme fysisk aktivitet om de får sjansen. Uansett resultat, er det mye som tyder på at vi vil få bedre tilgang på flerbrukshaller og idrettsanlegg.

  Les saken
 • Helly Hansen blir ny utstyrleverandør for 71° nord
  Publisert: 02.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Helly Hansen blir ny samarbeidspartner for reality-programmet 71° nord. Avtalen innebærer at merkevaren skal levere tøy til deltakere og teamet bak kamera når en ny sesong av 71° nord kommer på skjermen 10. september.

  Les saken
 • Et umettelig marked for sneakers
  Publisert: 30.08.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Markedet for sportssko vokser mer og raskere enn alle andre kategorier innen sportsmarkedet. De største driverne er veksten i det kinesiske markedet og en fortsatt sterkt økende sneakers-trend.

  Les saken
 • Puma åpner nytt univers
  Publisert: 02.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Puma åpner i dag sin egen butikk på 5th Avenue i New York. I deres nye merkevare-univers viser selskapet at det er på høyde med de beste når det gjelder å skape unike opplevelser i butikken.

  Les saken
 • Bosch eBike Systems og MAGURA styrker samarbeidet
  Publisert: 29.08.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Bosch eBike Systems og MAGURA inngår et tettere samarbeide for å kunne yte bedre service og distribusjon i de europeiske markedene.

  Les saken
 • Sportskjedene henter seg noe inn i andre kvartal
  Publisert: 23.08.2019

  Sportskjedene omsatte for 8,6 prosent mindre i første kvartal 2019 mot 2018. I andre kvartal endte omsetningen 1,5 prosent lavere enn på samme tid i 2018. Sportskjedene har konkurrert mot et meget godt 2018, og er fem prosent bak første halvår sammenlignet med tilsvarende periode året før. Det er likevel 1.5 prosent bedre enn omsetningen i første halvår 2017.

  Les saken
 • Columbia satser i Norden med nytt hovedkontor på Lysaker
  Publisert: 23.08.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Kyrre Ufert Lømo er ny Regional Director Nordics for Columbia Sportswear Company som eier merkevarene Columbia, SOREL og Mountain Hardwear. Det verdensomspennende outdoor selskapet, satser nå friskt med nordisk markedssjef og nytt nordisk hovedkontor og showroom på Lysaker rett utenfor Oslo

  Les saken
 • Sport 1 flyttet sommermessen til juni
  Publisert: 20.08.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Sport 1-kjeden flytter sommermessen for sko og tekstil til juni og blir en forlengelse av NORSPO.

  Les saken