Nyhetsarkiv

 • Arc’teryx åpner sin første brandstore i Norge
  Publisert: 05.12.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Arc’teryx åpner sin første norske brand store i Oslo den 8. desember 2019. Det canadiske designfirmaet lover aktiviteter utover nye kolleksjoner tekniske ytterklær og utstyr.

  Les saken
 • Norrøna åpner egen butikk i New York
  Publisert: 03.12.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Norrøna åpner sitt eget flaggskip midt i New Yorks smørøye, i Soho på Manhattan. 6. desember klippes snoren til 67 Greene Street, Norrønas tredje fullsortimentsbutikk, etter Oslo og Stockholm.

  Les saken
 • Simen Mørdre slutter i Amer Sports
  Publisert: 27.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Etter åtte år i Amer Sports Norge as har Simen Mørdre valgt å si opp sin stilling som daglig leder i selskapet.

  Les saken
 • Northug lanserer klær
  Publisert: 20.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Petter Northug har vært vant til å presse seg mellom og foran konkurrentene. Etter en vellykket lansering av sportsbriller, lanserer han nå kleskolleksjon, og Northug med team gjør seg klar til å rykke.

  Les saken
 • XXL installerer flere roboter
  Publisert: 20.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Vi ser at en stor andel av våre kunder som handler på nettet velger å få levert varene i varehus som et gratis fraktalternativ. Nå vil vi at flere butikker skal kunne tilby denne tjenesten, sier Asle Rovik, digital forretningsutvikler i XXL.

  Les saken
 • Ny hanske-avtale for skiskytternes elitelag
  Publisert: 19.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Avtalen mellom Norges Skiskytterforbund og klesleverandør Odlo endres. Nå kan utøverne velge blant to hanske-merker for de neste tre sesongene.

  Les saken
 • 80 utstillere kommer på NORSPO-messen i januar
  Publisert: 19.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Den ordinære påmeldingsfristen for NORSPO-messen som går av stabelen 19.-20. januar 2020, er nå lukket. Så langt teller vi 80 utstillere, sier Trond Evald Hansen, daglig leder i NORSPO.

  Les saken
 • Gjør nettbutikken klar for de store handledagene
  Publisert: 18.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Forbrukere er blitt tryggere på netthandel og nettbutikker blir stadig bedre til å skape gode kjøpsopplevelser. Likevel er det fortsatt 38 prosent av norske netthandlere som avbryter et kjøp. Ved å se på tiltak for å få flere gjennom det siste leddet i kjøpsreisen, kan nettbutikker gjøres klar for Black friday og julehandelen.

  Les saken
 • Nike slutter å selge varer gjennom Amazon
  Publisert: 17.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Nikes beslutning om å slutte å selge varer til Amazon er bare "toppen av isfjellet" av merkevarer som velger å gå direkte til forbrukerne, sa Tim Armstrong, på CNBC fredag.

  Les saken
 • Sportsbransjen er i endring, for Stadion går det riktig vei
  Publisert: 15.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Samlet omsetter sportskjedene for 3,7 prosent mindre i tredje kvartal sammenlignet med samme periode året før. Likevel er det ikke helt dystert over hele linja, noen viser til solid vekst.

  Les saken
 • Verdenspremiere for ny Intersportbutikk
  Publisert: 13.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Torsdag 14. november åpner Gresvig en nyskapende pilotbutikk på Sandvika Storsenter. Den nye Intersport-butikken er full av ny teknologi som byr på sømløs digital integrering mellom nettbutikk og butikk. Og selvfølgelig nye produkter fra ledende merkevarer.

  Les saken
 • Julehandelen er i full gang
  Publisert: 12.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Snøen laver ned i hele landet og det kjøres løyper og preppes i skog og mark. Får vi snø både før og etter jul er det gull for en hardt presset sportsbransje. For det bogner av varer og tilbud på markedet de siste månedene før jul.

  Les saken
 • Adidas spår bra avslutning på 2019
  Publisert: 08.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Adidas presenterte nylig selskapets tredjekvartalstall. Selskapet forventer er valutajustert salgsøkning for helårsresultatet på 5-8 prosent, noe Adidas anslår vil generere en nettogevinst på 1,9 milliarder.

  Les saken
 • Nå snør det i Kollen
  Publisert: 05.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Oslo kommune har startet snøkanonene i Holmenkollen Nasjonalanlegg. Temperaturene fremover avgjør om produksjonen kan kjøres for fullt, men det ser lovende ut - i alle fall på nattestid.

  Les saken
 • – Anton Sport går så det suser!
  Publisert: 05.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Morten Borgersen, daglig leder i Anton Sport, mener retail lever i beste velgående. Folk handler hos sportskjeden som aldri før. Totalt oppnådde selskapet 7,4 prosent vekst etter tredje kvartal.

  Les saken
 • Lululemon åpner butikk i Norge
  Publisert: 04.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Det jobbes nå på spreng for å få det nye lokalet til Lululemon klart til åpningen i desember. Butikklokalet på varemagasinet Eger i Øvre Slottsgate i Oslo består av to etasjer, i den øverste etasjen vil det være butikk og underetasjen vil være dedikert til aktiviteter.

  Les saken
 • Sterkt 3. kvartal for Zalando
  Publisert: 04.11.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Zalando omsatte for 1,5 milliarder euro i 3. kvartal. Det tyske netthandelsselskapet hadde en omsetningsvekst i tredje kvartal 2019 på 26,7 prosent, til 1.521,1 millioner euro, opp fra 1.200,2 millioner euro i tilsvarende kvartal året før.

  Les saken
 • Gore lanserer ny tekstilteknologi i GORE-TEX PRO
  Publisert: 31.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  I slutten av oktober lanserte Gore-Tex tre optimaliserte membrantekstiler. En mer slitesterk, en mer tøyelig og en med bedre pusteevne.

  Les saken
 • Orack blir ny sponsor for Norges sykkellandslag
  Publisert: 31.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Orack satser stort på hjemmebane, den norske merkevaren Orack blir fra 2020 offisiell klesleverandør til det norske sykkellandslaget.

  Les saken
 • Tufte Wear lager profilklær for norske speidere
  Publisert: 30.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Norges speiderforbund og Speider-sport har inngått et samarbeid med Tufte om tur- og profilplagg for speidere. Den nye kolleksjonen er satt sammen av klær som tåler utelek og en aktiv hverdag.

  Les saken
 • De eldre blir sprekere
  Publisert: 30.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Fire av fem nordmenn trente minst én gang i uka i 2019. Det fysiske aktivitetsnivået i befolkningen har vært stabilt de siste årene, men har økt blant eldre. Styrketrening står for stadig mer av den totale aktiviteten, viser statistikken fra levekårsundersøkelsen.

  Les saken
 • André Sørensen blir ny administrerende direktør for XXL Norge
  Publisert: 25.10.2019

  Sørensen overtar stillingen etter Anders Kjellén. Kjellén gikk over i stillingen som retail-direktør for Europa i april 2018, men har i tillegg fungert som MD for XXL Norge frem til nå. Stafettpinnen blir formelt overlevert fra Kjellén til Sørensen, 1. november.

  Les saken
 • Stiga Sports Snowracer besøker motebransjen
  Publisert: 27.10.2019 Forfatter: Redaksjonen

  STIGA Sports har samarbeidet med det danske herremotemerket NN07, om en eksklusiv julegavekolleksjon. En av Stigas store suksesser, snowraceren, er forvandlet til et stilikon. Den eksklusive utgaven vil ikke bli lett å få tak i for STIGA X NN07-vesjonen er lager i et veldig begrenset opplag på bare 7 eksemplarer.

  Les saken
 • Amundsen Sports satser for fullt i USA
  Publisert: 17.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

  Amundsen Sports er blitt en mega micro-trend i USA. Stille og forsiktig har de fått innpass i de trendsettende destinasjons-butikkene som håndplukker utvalget sitt. I 2020 regner selskapet med å doble omsetningen i det amerikanske markedet.

  Les saken
 • Etter emisjonen blir Altor største eieren i XXL
  Publisert: 15.10.2019

  I en melding opplyser XXL at selskapet vil gjennomføre en rettet emisjon på rundt 400 millioner kroner for å styrke selskapets balanse. I tillegg blir det gjort en reparasjonsemisjon på 100 millioner kroner, og Tidemandsen blir byttet ut som styreleder.

  Les saken