TØFT FOR XXL:  XXL-tallene for andre kvartal innfridde ikke helt, og den organiske utviklingen i Norge ble negativ med minus 0,9 prosent. Men tøffest var det i Sverige.

TØFT FOR XXL: XXL-tallene for andre kvartal innfridde ikke helt, og den organiske utviklingen i Norge ble negativ med minus 0,9 prosent. Men tøffest var det i Sverige.

XXL leverte ikke helt som forventet

2017 fortsetter å være tøft for XXL. Den organiske utviklingen i Norge i andre kvartal ble på minus 0,9 prosent.

XXL-sjef Fredrik Steenbuch skylder på en dårlig vår med mye kaldt vær som årsak til at andre kvartal ikke ble så god som man kunne håpe på. Totalt for alle landene XXL nå er inne i økte den totale omsetningen med 8 prosent, mens den organiske utviklingen ble negativ med 2 prosent. E-handelstallene er fortsatt i svært god utvikling for kjeden, og økte med 26 prosent. I Norge ble totalveksten på 6 prosent i andre kvartal, mens den organiske veksten – like-for-like-butikker – ble på minus 0,9 prosent.

Sverige tøft
Det er likevel Sverige som er den store hodepinen til XXL, der omsetningsveksten ble på bare 5 prosent, mens lønnsomheten falt kraftig på årsbasis til et brutto driftsresultat på 48 millioner norske kroner, en nedgang på 43 prosent på samme kvartal i fjor.
XXLs totalomsetning ble på 2,054 milliarder kroner i andre kvartal i år – mot 1,898 milliarder samme kvartal i fjor. I Norge ble omsetningen på 1,023 milliarder kroner dette kvartalet i år.
Finland leverer gode resultater dette kvartalet, og utviklingen i Danmark er god, skal vi tro XXL-sjef Fredrik Steenbuch.

Påvirket aksjen
Andre-kvartalstallene som XXL presenterte tidligere denne måneden var ikke helt som forventet. Ifølge E24 falt XXL-aksjen med 5,6 prosent den dagen tallene ble lagt fram, og aksjen var nede på 30 prosent på ni måneder. E24 skriver at det var tredje kvartalet på rad som kjeden la fram skuffende tall.

Tilbake
 

Skogstad satser ytterligere i Lom

 
Craft Sportswear lanserte kolleksjonen til Norges olympiske og paralympiske tropp
 
Nye EU-krav til selskapsstyring og ESG-rapportering
 
Sportsbransjen gjør det enklere å reparere turtøy
 
AI-forordningen og unntak for høyrisikosystemer