XXL åpnet butikk nr 2 i Østerrike

Publisert: 10.10.2017 Forfatter: SPORT
XXL åpnet butikk nr 2 i Østerrike
KØER: Det var lange køer da XXL åpnet sin andre butikk i Wien i går. FOTO: XXL

XXL åpnet i går sin andre butikk utenfor Norden, denne gang også i Østerrikes hovedstad Wien. Butikken ligger i kjøpesenteret Donau Zentrum og er på 3000 kvadratmeter.

XXLs andre butikk i Wien, den første åpnet for noen uker siden, åpnet dørene i går kl 7.00. Sent på ettermiddagen var det ifølge XXL-sjef Fredirk Steenbuch fortsatt kø utenfor butikken.

- Konseptet sitter
- Og køene er økende. Etter en måneds operasjonell drift og åpningen av Donau Zentrum ser vi at konseptet i Østerrike sitter. Dette er veldig moro. Det er mange i XXL, i alle avdelinger, som har lagt ned et enormt arbeid i dette prosjektet. Da er det en god belønning å se at det er verd innsatsen, sier Steenbuch videre.
Butikk nr 2 i Østerrike er noe mindre enn den første, og har ca 3000 kvadratmeter totalflate. Nærmeste naboer i senteret er Zara, Michael Kors, Hollister og Tommy Hilfiger for å nevne noen av de mer kjente mekevarene.
- Vi har justert konseptet, og det fungerer godt på mindre flate. Noen få plasskrevende kategorier, som for eksempel teltutstilling og jaktvåpen, er tatt ut. Det går fint i større byer med mer enn en butikk, fortsetter Steenbuch.

Åpnet e-handel også
Han kan opplyse at Donau Zentrum-senteret har om lag 18 millioner kunder årlig. Han kan også legge til at den norske kjeden for tre uker siden åpnet xxlsport.at, og at man har fått en godt start i e-commerce-markedet i landet.
Neste butikk utenfor Norden blir Linz – også det i Østerrike – og den blir på 4500 kvadratmeter, og vil forbli den antatt største i Østerrike.