Wenaas Nordic AS kjøpt opp av Dalema-gruppen

Publisert: 09.06.2017 Forfatter: Morten Dahl
Wenaas Nordic AS kjøpt opp av Dalema-gruppen
KJØPT OPP: Wenaas Nordic har fått nye eiere, Dalema-gruppen. FOTO: MORTEN DAHL

Dalema har kjøpt opp Wenaas Nordic. Dette er gjort for ifølge en pressemelding å styrke seg for videre vekst mot sports- og fritidsbransjen i Norge og Sverige.

Wenaas Nordic AS har gjennom de siste årene blitt en betydelig verandør av sports- og fritidsutstyr i Norge og Sverige. Selskapet er en grossist av sterke nasjonale og internasjonale varemerker som f.eks Crispi, Alpina, Led Lenser og Camelbak. Siden etableringen i 2006 har selskapet vokst hvert år og har nå en omsetning på kr 370 millioner.

Skal bestå som egen enhet
- Wenaas Nordic skal fortsatt bestå som en egen selvstendig enhet i Dalema-gruppen, Wenaas Nordic er et svært veldrevet selskap som det ikke er tenkt eller nødvendig å gjøre store endringer i, sier daglig leder i Wenaas Nordic, Ingulf Horn.

SOM TIDLIGERE: Daglig leder i Wenaas Nordic, Ingulf Horn, sier at Wenaas Nordic fortsetter som før, selv om selskapet har fått nye eiere. FOTO: MORTEN DAHL

Han sier at det er ikke snakk om at man ville ha nye eiere, snarere tvert imot.
- Wenaasgruppen har vært en fantastisk eier. Gruppen har vært langsiktige i sin investering i Wenaas Nordic og Wenaasgruppen har vært inne i mer enn 10 år i dette og hadde så vidt jeg kjenner egentlig ingen plan om å selge seg ut. Når likevel et eierskifte skjer regner jeg med at det er fordi en kjøper ser verdien i et sterkt distribusjons selskap og dermed har tilbudt selger en god pris, men i utgangspunktet har ikke Wenaas Nordic vært til salgs, fortsetter Horn. Han opplyse at ingen ansatte i Wenaas Nordic eller Wenaas Logistikk blir berørt, og at det blir drift som normalt videre i selskapet.

 

Mer ressurser
Majoritetsaksjonæren Wenaasgruppen AS har sammen med minoritetsaksjonærene solgt selskapet til Dalema AS. Salget til en stor industriell aktør vil tilføre selskapet ytterligere ressurser og konkurransekraft til fremtidig vekst.

Ifølge Dag Leo Martinsen i Dalema AS skal Wenaas Nordic skal drives i samme form som tidligere og ikke blandes med andre av konsernets selskaper.

- Dette betyr at Ingulf Horn skal fortsette som daglig leder.  For ordenskyld gjør jeg oppmerksom på at en endelig overtakelse av Wenaas Nordic vil skje etter godkjennelse fra konkurransetilsynet, sier Martinsen i en kommentar til SPORT.

Dalema Gruppen driver handelsvirksomhet innen import, varehandel, industri og fast eiendom. Fra før av eier Dalema Tempo AS i sportsbransjen.
Logistikk og lagertjenester skal fortsatt utføres av Wenaas Logistikk AS på Åndalsnes, som også er kjøpt av Dalema AS.