Vil få flere i aktivitet

Publisert: 09.04.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Vil få flere i aktivitet
Coop og Arctic Race of Norway skal samarbeide om å få flere opp på sykkelen. Fra venstre: Administrerende direktør Lars Arve Jakobsen, Coop Nordland, Medlems- og markedssjef Marit Hemmingsen, Coop Nord, Daglig leder Knut-Eirik Dybdal, Arctic Race of Norway, HR-sjef Monika Moen, Coop Nordland og Yngve Haldorsen, Coop Nord. Foto: Arctic Race of Norway

Coop Nord og Coop Nordland skal gjennom en ny samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway jobbe for å utvikle gode og aktive lokalsamfunn i Nord-Norge.

De to toppsjefene i Coop Nord og Coop Nordland, Yngve Haldorsen og Lars Arve Jakobsen, er glad for at de har fått på plass en samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway. De ser et klart sammenfall mellom sykkelrittet og Coops mål om å bidra til levende lokalsamfunn, og en sunnere og mer aktiv befolkning.

- Arctic Race of Norway er et folkelig arrangement som engasjerer bredt. Selve rittet er en herlig folkefest som er med på å skape økt bolyst. I tilknytning til rittet skapes det varige verdier for folk og bedrifter i nord. Coop som eies av folket og er til stede i nesten alle lokalsamfunn, ønsker å bidra til å forsterke dette gjennom denne samarbeidsavtalen, sier Haldorsen.

Aktivitet og sunt kosthold

Som en del av avtalen kommer Coops medlemmer til å få rabatt på påmeldingsavgiften til amatørrittene Arctic Challenge, som arrangeres parallelt med proffenes ritt. De to toppsjefene trekker særlig frem Coops mål om å sette fokus på sunt kosthold og fysisk aktivitet som en viktig begrunnelse for å gå inn i Arctic Race of Norway.

Publikum over hele verden fikk se vakre bilder fra Finnmark under Arctic Race of Norway i august 2018. Foto: ARN/Pauline Ballet.- Publikumsundersøkelsen fra 2018 viser at 70 prosent av de som deltar på arrangementer rundt Arctic Race of Norway får lyst til å bli benytte sykkelen oftere. De som er i aktivitet blir også mer opptatt av sunne matvaner. Det samsvarer godt med vårt mål om å skape et sunnere og mer aktivt Nord-Norge, sier Jakobsen.

Samarbeidsavtale har en varighet på inntil 3 år.

- Coop passer perfekt, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race of Norway. Han er svært fornøyd med å få Coop med på laget fordi de har sammenfallende mål.

- Coop har jo et eget sykkellag som har deltatt i rittet i mange år. Nå har vi også fått dem med på laget som samarbeidspartner, og deres profil og tilstedeværelse i Nord-Norge passer perfekt til Arctic Race of Norway, sier han.

Lofoten, Vesterålen og Ofoten i 2019

I løpet av de seks første utgavene av Arctic Race of Norway har sykkelrittet besøkt alle regionene i Nord-Norge. I 2019 skal rittet tilbake til Lofoten der det hele startet i 2013. De to første etappene går i Lofoten, mens tredje etappe går gjennom Vesterålen. Siste etappe starter i Lødingen og avsluttes i alpinanlegget i Narvik som er Norges kandidat til å arrangere VM i alpint i 2027.