Verdens kjeder vokser ikke like mye

Verdens største sportskjeder fortsetter å øke omsetningen, men ikke i like stor grad som i 2012. Ifølge Sporting Goods Intelligence (SGI), vokste kjedene med 6,8 prosent i 2013 mot 10,2 prosent året før.

Veksten er regnet ut blant 74 av verdens største sportskjeder i lokal valuta. Totalt omsatte kjedene for 86,27 milliarder dollar, noe som tilsvarer en firedel av bransjens totale omsetning på verdensbasis, ifølge analysebyrået NPD Group.

 

Mer enn forbruksveksten

Økningen for kjedene er fortsatt bedre enn veksten på 5 prosent som analysebyrået NPD har foretatt for verdens totale sportsmarked i 2013. SGI har sett nærmere på kjedeveksten verden over, og den endte altså på 6,8 prosent – mot tilsvarende 10,2 prosent i 2012.

De største kjedene stjeler fortsatt markedansdeler fra de andre. Den lavere vekstraten for i fjor blant de 74 største kjedene, kan skyldes fraværet av en stor verdensbegivenhet innen sport som for eksempel OL, og en nedgang i det som kalles de oppkommende markedene. Som et eksempel kan nevnes at fremadstormende markeder som Brasil, Kina og Sør-Øst-Asia økte med bare 6 prosent i 2013 mot 28,2 prosent året før.

I Europa var økningen på 6,5 prosent – opp fra 5,3 prosent i 2012, mens økningen i Nord-Amerika var på hele 7,54 prosent.

 

Intersport og Decathlon

Intersport troner fortsatt som den største internasjonale sportskjeden, men siden dette er en medlemsorganisasjon faller kjeden utenfor SGIs topp 74-liste. Intersports omsetning i 2013 var på 10,3 milliarder Euro – en økning på 1 prosent sammenliknet med 2012. Decathlon troner fortsatt på toppen av SGIs liste med 10 milliarder Euro i omsetning – en økning på 5,7 prosent fra året før. Den største økningen for kjeden fant sted i de fremadstormende markedene – først og fremst i Kina.

XXL er den kjeden som vokste mest i hele verden i fjor – med 29,3 prosent.

 

Tilbake
 

Alfa puster nytt liv i brukte sko

 
Skogstad satser ytterligere i Lom
 
Craft Sportswear lanserte kolleksjonen til Norges olympiske og paralympiske tropp
 
Nye EU-krav til selskapsstyring og ESG-rapportering
 
Sportsbransjen gjør det enklere å reparere turtøy