Tøffe tider, men godt fjorår finske sportsbutikker

Publisert: 28.06.2017 Forfatter: Morten Dahl
Tøffe tider, men godt fjorår finske sportsbutikker
BILLIGKJEDE: Budget Sport er Intersports billigkjede i Finland.

Ifølge vårt finske søsterblad Sporttimyyjä, har XXLs inntreden på det finske markedet mest påvirket sportsutstyrssalg fra hypermarked og uavhengige butikker. For salget ut av kjedene i Finland fortsetter å øke.

Finland har de seneste årene hatt en tøff økonomisk tid med relativt høy arbeidsledighet. Men ifølge Sporting Goods Intelligence (SGI) fortsetter finske sportskjeder å gjøre det relativt godt. Finlands største aktør, Kesko, som står bak Intersport, i Finland, rapporterer om et flatt salg på om lag 316 millioner Euro i 2016. På sammenliknbart butikkgrunnlag var det en liten økning. Intersport har nå 59 utsalg i Finland etter å ha stengt tre butikker i fjor. Budget Sport er lavpriskonseptet til Intersport i Finland, som har hatt 11 butikker i landet og Kesko opererer også fire The Athlete’s Foot-butikker pluss en web-side. Til tross for flere vanskelige vintersesonger på rad, har Intersport klart å stabilisere salget de siste fire årene.

XXL
SPORTs søstermagasin i Finland, Sporttimyyjä, skriver at det finske sportsmarkedet økte med 4,2 prosent i fjor og nådde et totalsalg på 1,190 millioner Euro. Kesko er fortsatt den største aktøren, men XXL kommer stadig nærmere den største aktøren med 11 varehus og en omsetning i 2016 på 1,161 millioner kroner, noe som var en økning på 35,5 prosent i konstant valuta. De to neste store aktørene på lista, S-Group og Stadium hadde henholdsvis flatt salg og en økning på 6 prosent i 2016. Bladet skriver at at XXLs store framganger i Finland mest påvirker de finske hypermarkedene og uavhengige butikker.