Tar tak i Reebok

Publisert: 01.08.2017 Forfatter: Morten Dahl
Tar tak i Reebok
TILTAK: adidas-gruppen har satt i verk tiltak som de mener skal føre til at Reebok går med overskudd innen fire år.

- Reebok må gå med overskudd innen fire år. Det sier adidas-gruppens konsernsjef, danske Kasper Rørsted til det tyske magasinet Focus.

Like etter at dansken inntok toppjobben i adidas-konsernet i oktober i fjor varslet han endringer for Reebok – reorganiseringen gikk under navnet Muscle Up. Reorganiseringen innebærer at 150 jobber skal forsvinne, og at man flyttet hovedkontoret for Reebok til Boston samtidig som man halverte antall outlet-butikker i Nord-Amerika.

Fireårsplan

Reebok har lenge vært en hodepine for adidas-gruppen fordi Reebok-tallene ikke har vært som forventet. Men gruppen har nå utarbeidet en fireårsplan som skal bidra til at Reebok igjen går med overskudd. Reebok melder om en salgsøkning på 18 prosent til 492 millioner Euro i første kvartal i år, men Rorsted understreker at denne økningen må bli sett på som endelig i forbindelse med reorganiseringen av Reebok.

ADIDAS-SJEF: adidas-gruppens danske sjef, Kasper Rørsted.
Samtidig kommer meldingen om at adidas’ aksjer har gått voldsomt opp den siste tiden, etter at konsernet la fra en nettoinntjening på 1,36 til 1,39 milliarder Euro for inneværende år, mot tidligere 1,20 til 1,23 milliarder Euro. Fredag i forrige uke steg aksjen med 8 prosent på Frankfurt-børsen som følge av tallene som ble lagt fram sist uke. Aksjen hadde fredag steget til 191,95 Euro, noe som er det høyeste nivået noen gang. Markedsverdien er nå på knappe 40,3 milliarder Euro mot 19,3 milliarder i oktober i fjor, da dansken kom inn som toppsjef.