Solid vekst for Decathlon i fjor

Publisert: 08.03.2018 Forfatter: Morten Dahl
Solid vekst for Decathlon i fjor
VOKSER GODT: Decathlon økte omsetningen sin i fjor med 11 prosent og åpnet 185 nye varehus. Samtidig gikk kjeden inn i 10 nye land. ILLUSTRASJONSFOTO

Mens Decathlons webside i Norge fortsatt ikke er oppe og går, kommer meldingen om at den franske kjeden økte sin omsetning på verdensbasis i fjor med solide 11 prosent. Kjeden åpnet hele 185 nye varehus og butikker verden over i fjor.

Det er Sporting Goods Intelligence (SGI) som skriver om årsresultatet for Decathlon, som er verdens største integrerte sportskjede. Omsetningen i 2017 endte på 11 milliarder Euro, noe som altså er en økning på hele 11 prosent. På sammenliknbart butikkgrunnlag var økningen på 4 prosent.

1352 utsalgssteder verden over
Mens nettsidene for Norge, Finland og Danmark fortsatt ligger nede, åpnet altså franskmennene 185 nye varehus og butikker i fjor på verdensbasis. Det betyr at kjeden nå har 1352 utsalg i 39 land. De gikk inn i 10 nye markeder i fjor.
Det er fortsatt Kina som er det raskest voksende markedet for kjeden, hvor de åpnet 52 nye butikker i fjor, og hadde dermed ved utgangen av året 266 utsalgssteder i landet. Og i India øker Decahtlon kraftig med 16 nye butikker i fjor – totalt 60 utsalgssteder.

Nytt city-konsept
Hjemmemarkedet Frankrike er fortsatt det største markedet med en omsetning på 3,4 milliarder Euro, noe som ga en økning på 3 prosent. Decahtlon har nå 310 utsalgssteder i hjemlandet, mens man i Tyskland har 50 dører. I fjor åpnet kjeden 14 nye butikker i Tyskland.
Som et ledd i å gjøre online-salget mer fleksibelt for kundene, har franskmennene satset på Decathlon City-konseptet, som er mindre butikker i sentrum av større byer. Her kan de som kjøper varer online, hente sine produkter. Online-salget øker også, og utgjør nå 4,5 prosent av den totale omsetningen.

Østerrike
Østerrike er vanligvis ikke et land er så veldig opptatt av å skrive om, men etter at XXL entret landet er dette et marked som også er blitt mer spennende å følge. Ifølge den østerrikske avisa Kurier, har Decathlon satt sine øyne på tre ulike lokasjoner i Wien-området, i tillegg til Innsbruck.