Prisdryss for norske produsenter på ISPO

Publisert: 06.02.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Prisdryss for norske produsenter på ISPO
Plagget er så komfortabelt at du glemmer at du har det på, sier juryen. Det må sies å være godt som gull for undertøyet i ull.

Devold vant den gjeveste prisen under Scandinavian Outdoor Awards på ISPO. Mens Aclima fikk prisen for mest bærekraftige produkt.

Flere skandinaviske produsenter fikk priser for ulike produkter, med bærekraft og funksjonalitet som viktigste kriterier. Viking og Bergans vant også hver sin pris. Bergans for det mest innovative tekstilplagget Rabot Hybrid Pants, og Viking for barneskoen Hero GTX.  


Bergans Rabot Hybrid Pants
Juryen, som hadde testet ut alle de nominerte produktene grundig, roste Aclimas ullfleece for sin superkomfortable kvalitet. De fikk Bærekraftsprisen for å ha byttet ut bomull og syntetisk materiale, med ull.

 

Devold-jubel

Devold vant hovedprisen for Tusna Sport Air. Juryen roste funksjonaliteten i basisplagget som er laget i en blanding av tynn merino, ullmesh og et 3D rib-materiale. Trøyen er vendbar med ulik isolasjonsevne på hver side, og denne smarte ullkombinasjonen sørger for at fuktigheten fordamper raskt.

 

Velfortjent prisdryss

Det deles ut priser i ulike kategorier, både før og under ISPO-messen. Mange av de enestående produktene som lanseres under messen når antagelig aldri jurien. Men, produktene som faktisk vinner priser fortjener både rosen og oppmerksomheten.
Tre norske produsenter var blant gullvinnerne som ble presentert under messen. Helly Hansen og Norrøna vant hvert sitt gull i kategorien bekledning med henholdsvis damejakken Whitewall Lifaloft, og Røldal Thermo Hood.

Norrøna får overrakt prisen for Rødal-anorakken.
Rottefella, som fikk sin utmerkelse i forkant av massen, vant også gull men under kategorien ski, og med det nye bindingssystemet Move Switch Kit.
Andre vinnere under bekledning var blant annet Dæhlie som vant for jakken Supreme Wool og Norrøna med Tamok Gore-Tex bib.