Pål Wibe blir ny konsersjef i XXL

Publisert: 07.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Pål Wibe blir ny konsersjef i XXL

Pål Wibe (52) går fra Europris der han har vært toppsjef siden mars 2014 og blir ny konsernsjef i XXL.

– Jeg har alltid vært imponert over XXL og hva selskapet har oppnådd så langt. Jeg ser stort potensial i XXLs markedsposisjon fremover og jeg er overbevist om at XXL har det som trengs for å være den beste sportsutstyrskjeden i Europa, sier Pål Wibe.

– Vi er veldig glade for at Pål har besluttet å ta på seg rollen som CEO i XXL. Pål har en solid bakgrunn i detaljhandelen, og han er sterk analytisk og en inspirerende teamleder. Vi mener han er den rette lederen for å bidra til å snu den negative utviklingen i XXL. Det krever laginnsats, og Pål vil ha mange flotte mennesker i XXL til å hjelpe seg, og han har selvfølgelig full støtte fra styret, sier Hugo Maurstad, styreformann i XXL.

Før Wibes tid som toppsjef i Europris ASA, var han administrerende direktør i Nille AS i nesten syv år og i Travel Retail Norway AS i to år. Han har tidligere jobbet fem år i McKinsey.
Tolle Grøterud, som har fungert som Interim CEO siden 18 desember 2018, vil fortsette som Investorkontakt og strategidirektør i XXL.

Les også: Resultatvarsel fra XXL

– Tolle har gjort en god jobb som Interim CEO siden desember 2018, og vi er veldig glade for at han vil fortsette som et viktig medlem av XXL ledergruppen. Han tar på seg ansvaret for strategi, investor relasjoner og bærekraft når Pål overta som CEO, sier Hugo Maurstad.

Styremedlem og grunnlegger Øivind Tidemandsen vil gjenoppta sin posisjon som et vanlig styremedlem, og han vil fungere som rådgiver for ledergruppen når og hvor det trengs. Skriver selskapet i en melding i dag.


Kalender

Annonse