På sommerleir med XXL

Publisert: 02.07.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
På sommerleir med XXL
XXL inviterte barn fra Kongsvinger til gratis sommerleir. Det ble en hel uke med mye lek, bading, padling, fotball, beach volleyball, turer med kart og kompass, leirbål og mye mer.

20 barn mellom 12 og 14 år fra Kongsvinger, fikk oppleve en hel uke med bare lek og moro sammen med 10 entusiastiske ildsjeler fra XXL.

XXL eier sitt eget kurssenter på Langåsen i Kongsvinger. Stedet inneholder alt man kan drømme om for å drive den perfekte leirskole. Her er det sengeplass til store grupper, treningsrom, bordtennisrom, skog, innsjø, volleyballbane og en hel låve full at sportsutstyr og leker.Kristian ble rå på luftgeværskyting
I sommer var det ledig kapasitet og daglig leder for XXL i Norge, Anders Kjellén ønsket å tilby denne tiden til barn som trengte en pause fra hverdagen.

Da han fikk med seg Even Wittingrud-Johanssen, varehussjefen for XXL i Buskerud som leder for prosjektet, var har trygg på at planen var mulig å gjennomføre.
Kongsvinger kommune ble kontaktet og var takknemlige for tilbudet, de hadde ingen problemer med å samle en gruppe barn som trengte et tilbud i sommerferien sin.

Brukte av egen ferie

10 XXL-ansatte fra ulike varehus i Norge, meldte seg frivillig for å bruke av egen ferie sammen med disse

XXL-gjengen og barna takker for seg.

Even Wittingrud-Johanssen, varehussjef for XXL i Buskerud og daglig leder for XXL i Norge, Anders Kjellén.barna.

– Det var ikke vanskelig å samle nok frivillige, entusiastiske ledere som var villige til å bruke av egen ferie for disse barna, forteller Anders.

Even som har vært plass-sjefen for prosjektet, forteller at det har vært en bratt læringskurve for alle. Det er første gang XXL lager sommerleir for barn på Langåsen. Derfor valgte de å være 11 voksen til å passe på 20 barn slik at sikkerheten ble ivaretatt. Even er vant til å lage seminar for voksne, så det ble en ny utfordring å finne riktig dagsrytme for kvalitetstid med lek og moro for barn.

– Vi har laget et opplegg for uken som er forankret i vår XXL-kultur. Vi har fokusert mye på hjelpsomhet, entusiasme, åpenhet og rettferdighet. Dette er jo verdier som ikke bare gjelder i arbeidslivet, så det varmer når vi ser hvordan barna i løpet av uken hjelper hverandre med ulike ting på eget initiativ. Jeg mener det synes at barna har kost seg.

Nå håper Even at de har startet en tradisjon av at barn fra Kongsvinger som ikke har det så enkelt i hverdagen kan få komme og ha det moro i trygge omgivelser.
Neste år håper de å få med seg en representant fra kommunen, da kan de fylle opp Langåsen denne første uken av sommerferien å ta imot 36 barn.
Even gleder seg allerede til å bruke årets erfaringer til å planlegge for den råeste leiren neste år.


Kalender

Annonse