OutDoor-messen flyttes til München

Publisert: 09.02.2018 Forfatter: Morten Dahl
OutDoor-messen flyttes til München
FLYTTES: Fra 2019 vil OutDoor-messen bli arrangert i München, og ikke i Friedrichshafen. FOTO: OUTDOOR

Et stort flertall av medlemmene i European Outdoor Group (EOG) har bestemt at fra 2019 vil OutDoor-messen bli arrangert i München, og ikke i Friedrichshafen som tidligere.

Det har lenge pågått en debatt innad i EOG om Friedrichshafen har vært den rette byen å arrangere den store OutDoor-messen i. Etter at sommer-Ispo for mange år siden ble historie, har OutDoor i Friedrichshafen tatt over som den store sommermessen i Europa. Men fra 2019 er det slutt på det: Da flyttes nemlig OutDoor-messen til Messe München.

Majoritet ville ha München
Medlemmene i EOG hadde tre steder å velge mellom: Hamburg, Friedrichshafen og München, og etter en avstemning blant medlemmene falt altså valget på München. Friedrichshafen har blant en del utstillere og besøkende blitt oppfattet som et tungvint sted å dra til, og infrastrukturen i nærområdet og en ikke så god hotell-kapasitet har vært nevnt som tidligere drawbacks for byen. På den annen side ligger messeområdet svært så idyllisk og outdoor-messig godt godt til.
Ifølge EOGs egne hjemmesider oppnådde Messe München mer enn 50 prosent av stemmene.
Den 25. OutDoor-messen vil imidlertid til sommeren gå som planlagt i Friedrichshafen, og
John Jansen, president i EOG, sier i en kommentar at det vil være med tristhet at dette blir den siste messen i Friedrichshafen.

Vil arrangere en ny messe
Ikke overraskende er Messe Munchen svært godt fornøyd med avstemningen i EOG, mens Messe Friedricshafen i en pressemelding skriver at de er triste over at de skal være vert for OutDoor-messen for siste gang til sommeren. Men skriver samtidig at de med støtte fra noen sentrale aktører i bransjen, vil avholde en ny utgave av OutDoor-messen fra 2019.