BRUKER MEST: Nordmenn bruker fortsatt mest penger på sportsutstyr pr person, viser nye tall. ILLUSTRASJONSFOTO: MORTEN DAHL

BRUKER MEST: Nordmenn bruker fortsatt mest penger på sportsutstyr pr person, viser nye tall. ILLUSTRASJONSFOTO: MORTEN DAHL

Nordmenn bruker mest på sportsutstyr

Norge er fortsatt det land pr kapita som bruker mest penger på sportsutstyr. Det viser en fersk rapport fra Sporting Goods Intelligence (SGI).

Ingen annen befolkning i Europa bruker så mye penger på sportsutstyr som nordmenn. Det viser en ny ferskt undersøkelsen fra SGI. Det er ikke første gang at nordmenn kommer godt ut i så henseende, men fortsatt troner altså Norge på toppen, mens portugiserne er de som bruker minst penger på sportutstyr pr kapita.

 

418 Euro pr person

Etter skatter og avgifter brukte nordmenn hele 418,61 Euro (eller 3580 kroner) pr person på sportsutstyr i 2013, og de tilsvarende tallene for Danmark og Sverige var på henholdsvis 175,55 (1500 norske kroner) og 354,92 Euro (3050 norske kroner) pr kapita. Svakest ut kommer portugiserne som bare bruker 55 Euro (470 kr) pr person på sportsutstyr.

Men totalt for hele Europa ble ikke utviklingen så altfor god for sportsbransjen. Det europiske sportsutstyrsforbruket falt med 0,9 prosent i 2013, mot en økning på 2,1 prosent i 2012. Tallene gjelder for lokal valuta, og fallet ble ennå større hvis man ser på tallet i Euro. Da ble tilbakegangen på 1,7 prosent.

 

Stormarkedene ned

Tallene omfatter de 15 viktigste markedene i Vest-Europa, og årsaken til tilbakegangen skyldes dårlig sesongvær, offentlige innstramminger i mange land og fraværet av et større idrettsarrangement. Markedene gikk tilbake i Tyskland, Frankrike, Italia, Østerrike, Irland, Storbritannia og Danmark. Med andre ord i flere av de største markedene i Vest-Europa.

SGI melder om positive signaler fra de sørlige delene av Europa, med en liten oppgang i Spania og et flatt marked i Portugal

 

Tilbake
 

Skogstad satser ytterligere i Lom

 
Craft Sportswear lanserte kolleksjonen til Norges olympiske og paralympiske tropp
 
Nye EU-krav til selskapsstyring og ESG-rapportering
 
Sportsbransjen gjør det enklere å reparere turtøy
 
AI-forordningen og unntak for høyrisikosystemer