Nike varsler oppsigelser

Publisert: 16.06.2017 Forfatter: Morten Dahl
Nike varsler oppsigelser
SIES OPP: 1500 Nike-ansatte verden over kommer til å bli sagt opp som følge av ny strategiplan.

Om lag 1500 ansatte i Nike risikerer å miste jobbene sine som følge av kostnadeffektivisering i forbindelse med en ny strategiplan.

Nike sendte tidligere denne uka en pressemelding der de nå følger opp tidligere vedtak som er fattet. Det betyr at 2 prosent av den globale arbeidsstyrken på 70.000 ansatte, vil bli sagt opp. Det betyr at om lag 1500 vil miste jobbene hos swooshen på verdensbasis.

Mer strømlinjeformet
Det var for en tid tilbake at Nike introduserte «Consumer Direct Offense», noe som betyr store endringer hos ledelsen og hvordan selskapet skal jobbe videre for å strømlinjeforme organisasjonen i takt med tiden. Som følge av dette må altså 1500 gå hos Nike, samtidig som de regionale enhetene har fått klare føringer på å fokusere på vekst i de mest viktige markedene. Det skal også satses på å få nye produkter raskere ut i markedene.
Nike skal også kutte antall produktmodeller med 25 prosent samtidig som man skal forsøke å halvere produksjonssyklusen med mål å få flere nye produkter ut i markedene.
NIKE-SJEF: Trevor Edwards er Nike brand-sjef i Nike-gruppen. FOTO: NIKE

Storbyfokus
Nike skal også ha større fokus på å satse på vekst i flere større byer som New York, London, Shanghai, Beijing, Los Angeles, Tokyo, Paris, Berlin, Mexico City, Barcelona, Seoul og Milano. Fra finansåret 2018 skal de geografiske enhetene reduserer fra seks til fire enheter: Nord-Amerika, EMEA, Stor-Kina og Asia/Stillehavet og Latin-Amrika.
- Vi betjener våre utøvere i en verden som endres raskere enn tidligere samtidig som den er blitt mer personlig. Denne nye strukturen vil gjøre det mulig for oss å være innovative gjennom mer direkte kontakter med forbrukerne, sier Nike-president Trevor Edwards.