I juli kan Nike sine kunder måle skostørrelsen sin ved hjelp av mobilen. Appen lanseres først i Nord-Amerika, og vil være tilgjengelig der fra juli.

I juli kan Nike sine kunder måle skostørrelsen sin ved hjelp av mobilen. Appen lanseres først i Nord-Amerika, og vil være tilgjengelig der fra juli.

Nike lanserer app som måler føtter

Nike har utviklet en app som måler kundenes føtter med mobiltelefonen. Appen «Nike Fit» skal dermed kunne tilby kundene den modellen som er best tilpasset kundens passform.

Nike mener dagens modell for å måle skostørrelsen, enkel lengde og bredde-måling av foten, er en grov forenkling av et komplekst problem. Derfor har skoprodusenten utviklet systemet de håper vil redusere retur og klager fra kunder som har fått tilsendt feil størrelse fra nettbutikken. Årsaken er ofte for store avvik innen dagens målestandard.

Slik fungerer det 

Når du shopper med Nike-appen og kommer til «velg størrelse», vil det være et nytt alternativ som spør om du ønsker å prøve Nike Fit. Nike Fit-enheten bruker smarttelefonens kamera til å skanne føttene dine, og samler inn 13 datapunkter som leser av føttene i løpet avsekunder. Når du har skannet føttene, vil du bli til budt en "best egnet for deg"-anbefaling for fottøy, uansett hvor du handler - i app eller i butikken.

Dimensjonene dine kan deretter lagres i medlemsprofilen NikePlus og brukes for fremtidig shopping på nettet og i butikken.
På kort sikt vil NikeFit forbedre måten Nike designer, produserer og selger sko på – de vil få et mer korrekt bilde av kundenes profil og dermed bedre tilpasse forbrukernes behov. I et større perspektiv vil den digitale løsningen kunne bidra til mindre frakt og færre returer.

Verktøyet lanseres i første runde i Nikes app i Nord-Amerika i juli 2019.


Tilbake
 

Skogstad satser ytterligere i Lom

 
Craft Sportswear lanserte kolleksjonen til Norges olympiske og paralympiske tropp
 
Nye EU-krav til selskapsstyring og ESG-rapportering
 
Sportsbransjen gjør det enklere å reparere turtøy
 
AI-forordningen og unntak for høyrisikosystemer