Nike kritisk til Trumps klima-avgjørelse

Publisert: 02.06.2017 Forfatter: Morten Dahl
Nike kritisk til Trumps klima-avgjørelse
NIKE SKUFFET: Donald Trumps Paris-uttrekning faller ikke i god jord hos Nike.

Verdens største sportsutstyrsleverandør Nike er svært skuffet over at president Donald Trump trekker USA ut av Paris-avtalen.

I en offisiell uttalelse på twitter skriver utstyrsgiganten at de tror på at klimaendringene er en verdensomspennende utfordring og at verden drastisk må endre måten man produserer på og at økonomien for å få til et lavere karbonutslipp. Nike sier videre at de vil jobbe videre med det som kalles American Business Act on Climate Change Pledge og nå 100 prosent gjenbruksenergi i alle fasiliteter og fabrikker som Nike bruker rundt om i verden innen 2025.

Flere amerikanske selskap
I flere annonser gikk en rekke andre større amerikanske selskaper som Apple, Microsoft, Google, og Facebook i forkant av Trumps avgjørelse ut og advarte presidenten om å trekke USA ut av Parisavtalen. Blant disse selskapene var VF Corporation, som blant annet eier The North Face og Timberland. Selskapene mener at klimaendringene er menneskeskapte og reelle og at USA må være en del av Parisavtalen.

Nike var også en av mange som kritiserte Trumps forslag til innreiseforbud. Av andre selskaper i sportsbransjen som reagerte på dette forbudet var adidas og Columbia Sportswear.