- Mer tid til meg selv, familien og venner

Publisert: 28.09.2017 Forfatter: SPORT
- Mer tid til meg selv, familien og venner
NYTT SWIX-BYGG: Noe av det Ulf Bjerknes er mest stolt til å ha fått til som Swix-sjef er det nye Swix-bygget ved E6 på Lillehammer. Her fra åpningsdagen. FOTO: MORTEN DAHL

I et lengre intervju på vg.no (bak betalingsmur) intervjues tidligere Swix-sjef Ulf Bjerknes om hvorfor han sa opp jobben. Ikke så mye nytt under solen egentlig: Han sa opp for å få mer tid til å dyrke seg selv.

Ved siden av langrenn er det sykkel som er blitt Ulf Bjerknes’ nye store hobby – kanskje ikke så rart at han derfor sørget for å kjøpe opp Hard Rocx før han sluttet. Nå har han fått og kommer til å få tid til mange mil på sykkelsetet. Det er primært terrengsykkelen som brukes, og den har ifølge VG vært flittig brukt: Treningsapp’en Strava viser rundt 7000 kilometer på sykkelen i år.DYRKE SEG SELV: Ulf Bjerknes sluttet i Swix for å få tid til å dyrke seg selv og familie og venner. Han er nok mer aktiv enn å sitte på kafe hele tiden. FOTO: MORTEN DAHL


Familie og venner måtte vike for jobben
Bjerknes forteller til avisa at alt annet enn arbeidsgiveren har kommet i andre rekke de siste årene.
- Familie, venner og fritid har måttet vike for jobben fordi den krevde så mye av tiden min. Nå kan jeg sykle så mye jeg vil, og det er utrolig deilig, sier den tidligere Swix-sjefen. Han sluttet som kjent i vår.
Med begge døtrene ute av huset i Drøbak og hunden også borte, er det ikke den samme energien som tidligere i heimen. Ifølge VG brukte Bjerknes tre måneder på å komme inn i den nye rytmen etter at han sa opp. Overgangen fra å lede et stort konsern til å bli semiproff ble brå for 59-åringen.
Ulf Bjerknes har aldri uttalt seg «politisk» offentlig, men SPORT som har snakket med ham «off record» noen ganger har nok skjønt at fagbevegelsen i noen tilfeller ligger nærmere hans hjerte enn NHO – noe han nå bekrefter overfor VG, og legger til at han er åpen for ulike jobbalternativer framover.

Sportsbutikk neste?
- Kanskje står jeg i en sportsbutikk om noen år, så kan jeg være lykkelig med det. Jeg kan etter hvert ganske mye om sportsutstyr, sier han videre.
Ulf Bjerknes forteller videre til VG at han var i tenkeboksen lenge før han tok den endelige beslutningen om å «si opp på dagen» i Swix. Han sier at årsaken til at han gikk på dagen i begynnelsen av mai er at han er type som tåler vekslingssider dårlig – i tillegg til at ledergruppen var en mer enn solid nok til å ta over.
På spørsmål om at mange tror han fikk sparken fordi han sluttet så brått, svarer han:
- Det lever jeg helt fint med. Resultatene var bedre enn noen gang tidligere, og det var ingen konflikter i forbindelse med at jeg sluttet, sier han. Ifølge VG fikk Bjerknes med seg en etterlønn på to millioner kroner, og selv oppfatter han seg som en leder som var godt likt. Han sier at han er en streng leder, men at han leder folk på en hyggelig måte.

UFORMELL: Du møtte sjelden Ulf Bjerknes i dress og slips. Han hadde – som i likhet med mange i sportsbransjen – en ganske uformell klesstil. Men han var nøye med å profilere Swix. FOTO: MORTEN DAHL

Uformell
Som 59-åring tror han fortsatt at han kan være attraktiv på arbeidsmarkedet, og han forteller at mange ringer ham med tilbud om jobb.
Ulf Bjerknes har hatt en ganske så uformell og ujålet stil i Swix-systemet. Han har for eksempel alltid møtt undertegnede i t-skjorte – gjerne med Swix-logo på.
- I sportsbransjen kan man nesten ikke gå uformelt nok kledd. Folk går i alt mulig rart, sier han til VG, og legger til at han har vært bevisst på å profilere selskapet gjennom hva han har hatt på seg. Noe av det han var mest stolt til å få til som Swix-sjef var det nye Swix-bygget ved E6 på Lillehammer.