Knut Flakk har store planer for Devoldfabrikken

Publisert: 15.03.2018 Forfatter: Morten Dahl
Knut Flakk har store planer for Devoldfabrikken
STORE PLANER: Devold-eier Knut Flakk har store planer for Devold-fabrikken på Langevåg. FOTO: MORTEN DAHL

Devold-eier Knut Flakk ønsker å ruste Devoldfabrikken på Langevåg ytterligere opp, slik at det blir et handelssenter med 1.5 millioner besøkende årlig.

Etter at produksjonen av tekstiler opphørte ved de gamle Devold-lokalene på Langevåg, er mye skjedd i området der hvor Devold produserte sine plagg tidligere. Den såkalte Devold-fabrikken huser flere outlet-butikker og flere av de mer kjente norske sportsmerkevarene har etablert seg med outlet i den gamle Devoldfabrikken.
MUSEUM: På Devoldfabrikken er det blant annet et Devold-museum. FOTO: MORTEN DAHL

Skapt mange arbeidsplasser
- Vi har i dag rundt 550.000 besøkende på Devoldfabrikken og de siste 10-15 årene etter at produksjonen av tekstiler opphørte, har vi rustet opp fabrikken kraftig. Vi har skapt mange nye arbeidsplasser, og har skapt Nordvestlandets største outlet-senter, sier Flakk til lokalavisa Nytt i uka. Ved Devoldfabrikken er det også serveringssted, kontorer, museum, modelljernbane, kraftstasjon og hovedkontoret til Devold of Norway.
Bakgrunnen for utspillet til Devold-eieren er at det foreligger nye planer om tunneler i området, og som vil gjøre det lettere å ta seg til Langevåg. Disse tunnelplanene er langt fra vedtatt, men Flakk sier til lokalavisa at selskapet O.A. Devolds Sønner AS uansett har planer om å utvide på Langevåg.

1,5 millioner besøkende er målet
- Det er mellom 8000 og 12000 kvadratmeter som skal rustes opp i de nærmeste årene, og det er ikke tunnelene som driver utviklingen, det er det vi selv som gjør. Men tunnelene vil selvsagt gjøre det lettere å satse. Målet er å nå 1,5 millioner besøkende pr år, sier Flakk videre.