Håndball med «integrert» klister

Publisert: 12.10.2017 Forfatter: Morten Dahl
Håndball med «integrert» klister
INTEGRERT KLISTER: Select Sport har kommet opp med en ball der vanlig håndball-klister er blitt overflødig. MAXI Grip har integerert klister i ballen. FOTO: SELECT SPORT

Select Sport har gjort håndball-klister overflødig – i alle fall for barn og unge. Med den nye håndballen MAXI Grip vil unge enklere lære å spille håndball raskere, samtidig som ballen gir minimalt med klister på gulv i haller og garderober.

Steinar Felde i Select Sport Norge sier at den danske ballprodusenten ble utfordret av det europeiske håndballforbundet (EHF) om å komme opp med ny ball der klisterproblematikken blir overflødiggjort. Fram til nå har norske unge håndballspillere måtte benytte klister på hendene for å få ordentlig grep på håndballen. Dette kan nå bli historie.

Ikke klebrig
- Select Sport har arbeidet i mer enn to år med å utvikle MAXI Grip. Ballen er innsatt med et stoff som gjør at den får samme effekt som når man bruker klister. Fordelen med den nye ballen er at den ikke setter flekker på gulv og at man ikke blir klinete og grisete på hendene. Etter bare noen sekunder er hendene som før man berørte ballen, sier Felde. Når effekten av stoffet som ballen er sprøytet med avtar, kan man kjøpe en MAXI re GRIP ekstra flaske der innholdet påføres ballen og det gnis inn i ballens hele flate så får den på nytt et godt grep igjen, akkurat som om man skulle brukt klister på hendene. Fordelen er at altså at man ikke blir klebrig og klissete på hendene, men at ballen gir et like godt grep som om man skulle brukt klister.

Primært for barn og unge
- Vi har analysert stoffet som brukes og det har ingen helseskadelige effekter. Foreløpig er denne ballen ment for barn og unge opp til 15 år, men jeg tenker at om noen år vil denne ballen også bli å se lenger opp i divisjonene og kanskje helt opp på elitenivå. Men det vil nok gå noen år før vi ser toppspillerne bruke denne ballen, sier Felde videre. Når ballen kjøpes i butikken ligger den i et lite nett som gjør at den ikke smusser av på andre ting. Ballen har en utsalgspris på 399,- kroner.

SATSER PÅ HÅNDBALL: Steinar Felde i Select Sport Norge er stolt over at Select har kommet opp med en ball som har integrert klister. FOTO: MORTEN DAHL

Satser på håndball
Select Sport har lenge hatt en toneangivende rolle i norsk og internasjonal håndball, og er offisiell leverandør av baller til Champions League, Euroligaen og EM – gjennom sin samarbeidsavtale med Det europeiske håndballforbundet, EHF. I tillegg leverer Select også ligahåndballene for damer og menn i Norge. Tidligere i år ble også Select offisiell sponsor og leverandør til Larvik Håndballklubb. I tillegg har Select også Storhamar og Stabæk på kvinnesiden, og Haslum, Bækkelaget og Fyllingsdalen på herresiden i Eliteserien .