«Glade nordmenn» på Norspomessen

Publisert: 02.02.2018 Forfatter: Morten Dahl
«Glade nordmenn» på Norspomessen
PÅ MESSA: Henning Hinsch i Happy Norwegian hvordan Mr. Gripy fungerer når man skal preparere ski. FOTO: MORTEN DAHL

De to unge studentene startet med å gå fra dør til dør med tilbud om å preppe ski. Så startet de sitt eget selskap, og tilbyr nå en superenkel løsning for de som ønsker en enkel måte å preparere ski på.

De to unge studentene studerer entreprenørskap og økonomi ved BI, og fant etter en tid ut at de ville tilby de som ønsket å preparere skiene sine på en enkel måte et helt nytt system. Med to små plastkrakker med gummi oppå kan du nå preppe ski nærmest hvor som helst uten at det tar for stor plass – og vipps så var «Mr Gripy» et faktum.
«Happy Norwegians» kaller de to studentene sitt nye selskap.

Svært enkel å bruke
- Dette er et svært enkelt preppe-system for alle typer ski – både langrenn, alpint og snowboard, sier Espen Hinsch, som er daglig leder i selskapet, og som deltok på Norspomessen i januar. Ved hjelp av to lave «plastkrakker» med gummi oppå, legges skiene opp på disse. Gummien gjør at skiene ikke beveger seg når man prepper. Hinsch forteller at ved at man lett bare kan flytte krakkene, så kan alle typer lengde ski prepareres svært enkelt.
- Utsalgsprisen ut fra butikk er 799,-. Det er viktig for meg å understreke at produktet er satt sammen i Norge ved en attføringsbedrift, sier Hinsch videre, og viser SPORT hvordan det fungerer. Han mener at dette ikke er noe direkte konkurrent til smørebord, da dette er et annet og mye enklere konsept.
NYTT OG ENKELT: Mr. Gripy er et helt nytt og enkelt preppesystem for ski. Det tar svært liten plass. FOTO: MORTEN DAHL

Fornøyd med messa
- Når du er ferdig med å preppe skiene, kan du plassere de to små plastkrakkene nærmest hvor som helst, de tar ingen plass, sier han. Når det gjelder prepping av kanter på alpinski er krakkene utstyrt med et åpning hvor du kan plassere skiene på høykant, og du kan lett preparere kantene.
Espen Hinsch sier at han var godt fornøyd med å være med på Norspomessen. De fikk gode tilbakemeldinger på produktet, og de fikk også solgt det til noen butikker. Han sier at produktet nå finnes i nærmere 50 butikker.