Getvital blir større

Publisert: 26.01.2018 Forfatter: Morten Dahl
Getvital blir større
SAMARBEIDER: Esben Blomberg (t.v.) i GetVital har fått Henning Iversen og Adrena med på laget. FOTO: MORTEN DAHL

Esben Blombergs Getvital har gått i tospann med triatlon-spesialisten Adrena. - Vi står sterkere sammen enn hver for oss, fant vi ut av, sier Blomberg og Henning Iversen, som nå går inn på eiersiden i Getvital.

Sakte, men sikkert har Esben Blomberg bygget opp Getvital til å bli en relativt stor aktør i norsk sportsbransje. Med 18 millioner kroner i omsetning i fjor, vokser selskapet solid hvert år. Nå får de ytterligere minst fem millioner i omsetning til etter at Adrena har valgt å bli en del av Getvital.

Triatlon-spesialist
Adrena er en leverandør som har satset spesielt mot triatlon med blant annet merkene Compressport og Huub.
- Vi har hatt en dialog en stund, og fant ut at vi står sterkere sammen. 1 pluss 1 ble til 3. Fordelene ved å stå sammen var større enn å fortette hver for oss, sier daglig leder Esben Blomberg i Getvital. Han får støtte fra daglig leder Henning Iversen i Adrena, som nå altså blir en del av Getvital.
Getvital har for tiden merkene Altra, Injinji og Oofos i sin portefølje – og får altså i tillegg Huub og Compressport.

Bedre samarbeidspartner
- Kundene våre vil merke at vi kommer til å bli bedre på kundeservice, og at vi nå kan levere flere produkter som vi mener har mye sammenfallende. Jeg er ganske sikker på at vi blir en bedre samarbeidspartner totalt sett, spesielt inn mot triatlon, trailrunning og løp generelt, sier Blomberg videre.
Henning Iversen sier at Adrena omsatte for fem millioner kroner i fjor, og at han har stor tro på at særlig omsetningen mot Sverige kan bli bedre når han nå går inn i Getvital. Dette selskapet har i tillegg til Norge også ansvaret for Sverige for flere av sine merker.

Blir med i bransjeforeningen
Esben Blomberg sier at primærforkuset blir å jobbe mot faghandel og spesialister. Han nevner Löplabbet, Stadion, XXL, Oslo Sportslager, Sport Norge og utvalgte Sport 1-butikker som hovedforetrukne kunder.
Getvital har nå flyttet inn i nye lokaler på Oksenøya der det har etablert seg et aldri så lite sportsbransjemiljø med Kjus, WeSki, Hestra og Sup.no. Blomberg forteller at selskapet kommer til å melde seg inn i Norsk Sportsbransjeforening med det første, og at Norspomessen er en viktig arena for hele bransjen.
- Vi trenger en messe som Norspomessen. Det er både en visnings- og salgsmesse i tillegg til å være en sentral møteplass for bransjen, sier Esben Blomberg. Han og Iversen eier nå 50 prosent hver av selskapet, og det «nye» selskapet vil få sju ansatte.