Går for gull!

Publisert: 13.02.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Går for gull!
Bjørn Dæhlie testet selv VM-drakten og formen sammen med blant annet Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger i god tid før VM.

Dæhlie Sportswear står bak den avanserte racingdrakten som skal hjelpe landslaget å gi det lille ekstra når det jages om sekunder under den nordiske skifesten i Østerrike.

Draktprodusenten Dæhlie Sportswear, har gjort alt som står i deres makt for å utvikle en landslagsdrakt som skal gi langrennsløperne de beste forutsetninger til å gå fort på ski under VM i Seefeld.

Fartsdress

Johannes Høsflot Klæbo, Therese Johaug, Heidi Weng, Emil Iversen og resten av de norske langrennsløperne bruker landslagsdrakten under årets VM. Drakten Seefeld Racesuit, er et resultat av fagkunnskapen og ekspertisen hos Dæhlie Sportswear, og det tette samarbeidet produsenten har med utøverne på landslaget. Sammen skal draktprodusenten og de norske langrennsløperne som er plukket ut for å representere Norge, jage sekunder og resultater under VM i Seefeld.

Ingen hindringer

Det viktigste gjennom hele utviklingsprosessen har vært å sørge for maksimal fleksibilitet og bevegelighet. Draktens snitt er designet for å gi utøverne fri bevegelse, noe som fort kan være det som avgjør om man er først over målstreken eller ikke. Stoffets kvalitet og overflatebehandling, sammen med flatlock-sømmenes elastisitet sørger for å gi maksimal fleksibilitet. I tillegg er en type fleksibel netting strategisk plassert på drakten for å gi god ventilasjon.

Kroppsvarme

Det mest innovative ved drakten er 37.5-teknologien som er lagt til den lette polyestertekstilen. 37.5-teknologien virker på den måten at stoffet reagerer på kroppsvarme, som igjen jobber for å holde kroppen så nær opp til kjernetemperaturen som mulig. Stoffet trekker også raskt svette bort fra kroppen slik at fukten fordamper i ytterlaget. Med denne nye teknologien vil utøvere bruke mindre av sin egen energi på varmeregulering. Kort fortalt; Alt ligger til rette for at utøverne kan bruke alle krefter til å gå fort på ski.

Om det blir en ny superduell mellom sprinterne svenske Stina Nilsson og den norske stjernen Maiken Caspersen Falla (bildet) under Seefeld-VM vet vi ikke, men det skal ikke stå på racingdressen.Rødt, hvitt og blått

De norske nasjonalfargene er også lagt til i designet på en snedig måte som får frem både flaggets elementer og de norske langrennsløpernes fart. Med denne landslagsdrakten håper Dæhlie Sportswear at landslaget har det de trenger for å gjøre nettopp det de kan best. Nemlig, å gå for gull!