Flere uttrykker misnøye med Trump

Publisert: 06.06.2017 Forfatter: Morten Dahl
Flere uttrykker misnøye med Trump
SKUFFET: VF Corops adm. dir., Steve Rendl, er svært skuffet at Donald Trump trekker USA ut av klima-avtalen.

Nike var først ute og sa de var misfornøyd med at Donald Trump trekker USA ut av Paris-avtalen. Nå følger tre store andre sportsutstyrsleverandørene etter – VF Corporation, Under Armour og adidas.

- VI er svært skuffet over at den amerikanske presidenten vil trekke USA at fra klimaavtalen som ble inngått i Paris 2015. Som leder for en beklednings- og sko-industri vil i VF Corporation fortsette å gjøre vår del og samarbeide med andre for å redusere våre utslipp slik at vi i minst mulig grad bidrar til klimaendringer, skriver adm. dir. i VF Group, Steve Rendle. VF Corporation har blant annet The North Face, JanSport, Reef, Vans og SmartWool i sin portefølje.

- Klimaendringene er reelle
- Klimaendringene er reelle, og påvirker vår planet og truer våre verdifulle outdoor-ressurser og landskap. Vi vil støtte effektiv klimaendringspolitikk og vi vet at våre samarbeidspartnere og ikke minst våre kunder verden over er dypt bekymret for klimaendringene. Det er vårt ansvar å beskytte naturen rundt oss og det vil VF Corp. jobbe for også i framtiden, heter det i en uttalelse fra Rendle.

adidas har også reagert på kunngjøringen fra Trump om å forlate Paris-avtalen, og sier i en pressemelding at «vår tro på at sport kan forandre menneskers liv, gjør at holdbarhet og minst mulig miljømessig fotavtrykk er avgjørende for hvordan vi jobber».

Stolt av holdbarhetsarbeidet
- Vi er stolte av vårt holdbarhetsarbeid, og vil fortsette å jobbe med å bli et ennå mer ansvarlig selskap, heter det videre i uttalelsen fra adidas.

Også Under Armour-sjef Kevin Plank har gått ut og uttrykt sin misnøye med Trump-administrasjonens avgjørelse. Plank har tidligere uttalt seg positiv til en del av Trumps næringslivspolitikk, men understreker at han er uenig at USA skal trekke seg fra Paris-avtalen.

Felles ansvar
- Klimaendringene er virkelige, og må bli tatt på alvor av vårt forretningsområde, våre kunder, våre naboer og våre politikere. Holdbarhet har alltid vært en del av vårt DNA: Det er integrert i alt vi gjør. Som en forretningsleder er jeg bekymret for amerikanske jobber, men jeg er uenig at det er riktig å forlate Paris-avtalen. Vår verden betyr alt, og det vårt kollektive ansvar å hjelpe til å bevare Moder Jord, skriver Plank.