Drøyt 4000 på Bike Expo

Publisert: 08.03.2018 Forfatter: Morten Dahl
Drøyt 4000 på Bike Expo
BIKE EXPO: Om lag 4000 mennesker fant veien til Bike Expo sist helg. Her var det mye spennende som skjedde, blant annet sykkeloppvisning. FOTO: BIKE EXPO

- Det var drøyt 4000 besøkende på Bike Expo. Det er vi godt fornøyd med, og spesielt lørdag var det gøy å se hvordan det kokte i hele messehallen, sier Bjørn Sætre, en av initiativtakerne til arrangementet.

Bike Expo gikk av stabelen på X Meeting Point utenfor Oslo sist helg. Messen startet allerede på fredag, og tilbakemeldingene var at det var stille denne dagen. Derimot tok besøket seg kraftig opp på lørdag hvor det trøkk i hallene hele dagen, i tillegg til en rekke ulike foredrag, møter, konkurranser og debatter.
DEBATT: Polikerdebatt med sykkel som tema på Bike Expo. FOTO: BIKE EXPO

 
Politikerdebatt
Den viktigste debatten fant likevel sted på fredag – da det ble gjennomført en debatt med noen av landets mest kjente politikere om muligheten for en Nasjonal Sykkelstrategi. Erik Wold, kjent fra NRK Dagsrevyen, ledet debatten, der blant annet KrFs Fredrik Grøvan mente at sykling bør løftes til en egen stortingsmelding om å lage en Nasjonal Sykkelstrategi, mens samferdselsminister Kjetil Solvi Olsen (FrP) helle ville ha den som en større integrert del av Nasjonal Transportplan.

Sykling på agendaen
- Det viktigste for oss er at sykling nå er på politikernes agenda, sier Bjørn Sætre i Bike Expo. Han er godt fornøyd med at det kom 4000 besøkende til messen. Han erkjenner at det å starte fredag formiddag trolig var litt tidlig, og at det kanskje også var litt for tett program med foredragsholdere.
BIKE EXPO: Fra messehallen en av dagene. FOTO: BIKE EXPO
-Men stort sett er vi godt fornøyd med Bike Expo, og vi regner å komme sterkere tilbake neste år, sier Sætre, som har mottatt en rekke tilbakemeldinger på hva som var bra og ikke fullt så bra.

Positivt
Ramo var en av utstillerne fra sportsbransjen som deltok på Bike Expo. Daglig leder Ivar Manger sier at til å være første gang messen ble arrangert, var det ganske vellykket for deres del.
- Vi synes det er positivt at noen satser på en messe hvor vi kan vise sykler og utstyr for forbruker, og har stor tro på at dette kan dra mange flere på sikt. Vi kan tenke oss å bli med videre, sier Manger videre. Den viktigste årsaken til at Ramo valgte å delta var å vise 2018-nyhetene og snakke med forbrukere. De hadde ingen produkter for salg på messen.
FRA BRANSJEN: Ramo deltok fra bransjen på sykkelmessen med sitt merke Scott. FOTO: BIKE EXPO