Brooks satser på Skandinavia

Publisert: 26.01.2018 Forfatter: Morten Dahl
Brooks satser på Skandinavia
SATSER: Brooks etablerer eget "Skandinavia-selskap" og satser i regionen. FOTO: BROOKS

Løpeskoprodusenten Brooks har signert en flerårig kontrakt med et svensk selskap som skal få ansvaret for merkevaren i hele Skandinavia.

Det går fram av en pressemelding som Brooks Running har sendt ut. Det svenske selskapet får det nye navnet Brooks Scandinavia, og vil i tillegg til Norge, Sverige, Danmark og Finland, også få ansvaret for merkevaren i Estland, Litauen og Latvia – til sammen sju land. Erik Nysted skal lede Brooks Scandinavia, og selskapet er nå i full gang med å rekruttere etter mennesker som skal jobbe med løpemerket i de nevnte landene.

Ekspandere i regionen
- Vårt mål er å introdusere Brooks til flere løpere i hele Europa, og partnerskapet med Brooks Scandinavia vil gjøre det mulig for oss å ekspandere vår tilstedeværelse i denne regionen, sier Matt Dodge, som er adm. dirr. for den såkalte EMEA-regionen.
- Det skal bli et privilegium å få lov til å representere Brooks i våre markeder, og jeg ser virkelig fram til å få merket etablert slik det fortjener i regionen, sier Erik Nysted. Han er ingen hvem-som-helst i nordisk sportsbransje. Han var tidligere sjef for Asics i Sverige, og har mer enn 22 års fartstid fra sportsbransjen.
Brooks opplyser at den nye distributøren vil bli satt i løpet av 2018 og at samarbeidet vil bli fullstendig operasjonalisert i løpet av våren 2019.