Aksel Lund Svindal fortsetter i skibransjen

Publisert: 14.02.2019
Aksel Lund Svindal fortsetter i skibransjen
Siste sesong sammen. Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal før sesongstart.

Aksel Lund Svindal, som avsluttet sin alpintkarriere med å ta VM-medalje i utfor i helgen, fortsetter sitt samarbeid med skiprodusenten HEAD, avslørte renndirektør Rainer Salzgeber under den avsluttende HEAD-festen for Lindsey Vonn og Aksel Lund Svindal i Åre søndag, ifølge TV 2.

– Vi satt oss ned i fjor og så på kontrakten for veien videre. Vi så på flere scenarier, for vi visste ikke hvor lenge han kom til å holde på, forteller renndirektør Rainer Salzgeber til TV 2.

Ifølge ham skal Svindal, som har stått på HEAD-ski siden 2010, være med på å utvikle performance-serien til produsenten. 
– Han skal komme med sine meninger og feedback, også skal han være med på å bestemme design, forteller renndirektøren.

Avsluttet med sølv

Aksel Lund Svindal la skiene på hylla etter utforen i VM i Åre og fikk med seg en sølvmedalje, bare to hundredeler bak lagkamerat Kjetil Jansrud.
Knærne har blitt en større og større utfordring etter flere operasjoner de siste årene. Denne sesongen har han måttet stå over flere renn for å spare seg til verdensmesterskapet i Sverige.
Svindal kan se tilbake på to olympiske gull og fem VM-gull, han har to sammenlagtseire i verdenscupen og har vunnet 36 enkeltrenn. Dermed er han av de mest suksessrike norske alpinistene gjennom tidene.

Til filmen

De siste årene har Svindal også satset på andre ting enn kun alpint. Han har startet sitt eget klesmerke, kalt Greater than A, og skal i tillegg ha tjent gode penger på aksjesalg, ifølge Dagens Næringsliv.
Under VM i Åre kom det også fram at det kommer en egen film om Svindals siste år som alpinutøver.
Det er produksjonsselskapet bak de anerkjente norske skifilmene «Supervention» og «Supervention 2», hvor Svindal har medvirket, som har fulgt Svindal tett de siste årene og som nå skal lage en kinofilm av opptakene. Regissør Filip Christensen og hans medhjelpere har fulgt Svindal både i bakken og privat, skriver Dagbladet..