adidas Taylormade solgt

Publisert: 12.05.2017 Forfatter: SPORT
adidas Taylormade solgt
SOLGT: adidas Taylormade er solgt til amerikanske KPS Financial LP.

Så har endelig adidas funnet en kjøper til golfmerket Taylormade. Adidas har solgt golfmerket til KPS Financial LP for 3 milliarder kroner.

Det har lenge versert rykter om at adidas har ønsket å selge Taylormade, etter at golfsegmentet har falt litt sammen etter først finanskrisen og senere oljekrisen. Nå har de funnet kjøper – KPS Financial LP, som er et amerikansk risikokapital-selskap. I salget inngikk også klubbmerket Adams og klesmerket Ashworth. Prisen for oppkjøpet var på 3 milliarder kroner.

12 måneders kontakt
Ifølge Sportfack har Taylormade jobbet med KPS i 12 måneder for å få kjøpet i boks. Taylormades adm. dir., David Abeles, er sikker på at de nye eierne kommer til å gi den støtten som trengs slik at merkevaren kan vokse ytterligere.I et brev til allae anstatte hos Taylormade gjør Abeles opp status med adidas som eiere på denne måten:

Fantastisk reise
–  Det har vært en fantastisk reise å være en del av adidas siden 1998. I løpet av de siste 19 årene har Taylormade vokst til å bli ledende innen innovasjon og prestasjon i golfutstyr, og man har styrket sin markedsposisjon i alle kategorier i disse årene. Vår fantastiske økning har vært mulig takket være adidas’ tro på og støtte til oss, og jeg vil takke hele adidas-teamet i Tyskland for alt de har gjort for å gjøre oss så suksessrike. Nå skal vi jobbe tett sammen med KPS og adidas de nærmeste månedene for å sikre en smidig overgang. Vårt mål er at hele overtakelsen skal være ferdig høsten 2017.
VELGER TAYLORMADE: Rory McIlroy har nå valgt Taylormade etter at Nike sluttet å produsere golfballer og –køller.

McIlroy velger Taylormade
Nesten samtidig med salget av Taylormade kommer meldingen om at verdens beste golfspiller for øyeblikket, Rory McIlroy har valgt dette merket etter at Nike la opp sin ball- og kølle-produksjon.

Kilde: Sportfack