ABUS lanserer ny racerhjelm

Publisert: 12.05.2017 Forfatter: Morten Dahl
ABUS lanserer ny racerhjelm
MOVISTAR: Game Changer er blitt prøvd ut og testet på utøvere fra Movistar, som debuterte med hjelmen under Paris Roubaix-rittet tidligere i år. FOTO: ABUS

En virtuell vindtunnel har vært et viktig verktøy i utviklingen av ABUS’ nye racehjelm GameChanger, som ble presentert for offentligheten søndag 9. april, da rytterne fra Movistar Team offisielt syklet med hjelmene for første gang.

Vinden har spilt en viktig rolle i designfasen, som har vært et tett samarbeid mellom ingeniører, eksperter og noen av verdens beste profesjonelle sykkelryttere. Alle har jobbet dedikert sammen om å bekjempe syklistens naturlige fiende – vinden.
ABUS’ ingeniører har analysert vindgjennomstrømningen i hjelmen for å oppnå maksimal hastighet, også når rytteren beveger hodet. En av løsningene er unike ventilasjonskanaler i hjelmen.

Redusert luftmotstand
Det endelige resultatet er en multi-posisjonshjelm med redusert luftmotstand og bedre ventilering, som ikke går på kompromiss med rytterens sikkerhet.
GameChanger vil være på lageret vårt i tre størrelser i løpet av mai. I tillegg til Movistar-design kan hjelmen fås i et stort utvalg av farger, som vi presenterer senere.
Movistar Team-medlemmene har vært med på å utvikle hjelmen, og gitt tilbakemeldinger ABUS-ingeniørene i arbeidet med å gjøre den best mulig. Det er spesielt aerodynamikken som er hjelmens største fordel, ifølge ABUS selv.
LUFTMOTSTAND: Den nye ABUS-hjelmen Game Changer, er spesielt utviklet med tanke på aerodynamikk og luftmotstand. ILLUSTRASJON: ABUS

Ny konstruksjon på sideremmene
Sideremmene har også en nyhet: De gamle plastinnstillings-punktene under ørene er fjernet. I stedet er remmen sydd sammen på det stedet hvor plastjusteringene var plassert. Det gjør at hjelmens stropper føles både mer komfortabel og hindrer blafring noe som igjen gir større fart. Det er også en helt ny anordning for feste av solbriller på hjelmen.

Ifølge salgsansvarlig for ABUS i Noerge, Tom-Erik Røste, vil anbefalt pris fra ABUS være litt under 2000 kroner.