2000 søkere til nytt XXL-varehus

Publisert: 01.03.2018 Forfatter: Morten Dahl
2000 søkere til nytt XXL-varehus
GJØVIK: XXL åpner nytt varehus på Gjøvik i løpet av førstkommende sommer. Søkermassen er stor. ILLUSTRASJON: XXL

Om lag 2000 mennesker vil gjerne jobbe i XXLs nye varehus på Gjøvik, som åpner til sommeren.

- Vi er vant til stor oppmerksomhet rundt våre åpninger, men det trykket vi nå ser på Gjøvik og omegn slår alle rekorder, sier kjededirektør Anders Kjellen i XXL. Ifølge lokalavisa var det om lag 2000 søkere til til sammen 70 stillinger, der om lag 20 er heltid.

Normalt med 1200-1400 søkere
- Hvor mange søkere pleier dere å få når dere søker etter butikkansatte?
- Normalt sett har vi mellom 1200 og 1400 søkere, og på Gjøvik kommer vi nok opp i 2000 søkere. Det blir mye å gå gjennom. Det som er utrolig hyggelig å se, er hvor mange dyktige og kvalifiserte mennesker som søker, svarer Kjellen.
Han tror at grunnen til at så mange søker på stillinger hos XXL, er at de har noe unikt å tilby.
- Vi har et vinnende konsept som mange ser på som en svært god utviklingsarena for å nå sine egne mål. Samtidig som man får lære retail av de beste. Det er også etter hvert godt kjent at vi kanskje har bransjens og  norsk-butikkhandels beste opplæringsprogram. Det er det mange som vil ta del av å kunne sette på CV’en sier Kjellen.

Flest unge
Han legger til at alle aldersgrupper er representert i søkerbunken til det nye varehuset på Gjøvik, men at det er en høy andel relativt unge.
Anders Kjellen sier at XXL skal åpne i de gamle ICA-lokalene rett ved innkjøringen til Gjøvik. Han holder åpningsdatoen til brystet, men sier at åpning vil finne sted i løpet av sommeren. Varehuset på Gjøvik blir det 35. i rekken av XXL-varehus i Norge.